Mój jechał 107 km/h, czyli 66 mph.
Jeśli nie możesz nadążyć za ruchem, przeszkadzasz kierowcom. Jeśli ograniczenie prędkości jest większe niż 50 mil na godzinę, jest to prawdopodobne. Nieważne, czy prędkościomierz wskazuje 63 lub 66 mil na godzinę, nadal blokujesz ruch.1. Jeśli wierzysz w fabryczny prędkościomierz, pomyślisz, że możesz jechać autostradą 60 mil na godzinę, nie przeszkadzając innym kierowcom
Nadal zmieniasz tylko jedną zmienną. Prędkościomierz może nie być dokładny, ale jest precyzyjny. Nadal otrzymujesz pomiar względny.2. Nie możesz w inteligentny sposób wprowadzać zmian w silniku i zębatkach, aby zoptymalizować osiągi dla swoich specyficznych potrzeb lub pragnień związanych z jazdą, jeśli twoje przyrządy pomiarowe cię okłamują.
To jest internet. Gdybym miał wierzyć we wszystko, co czytam, królowa Elżbieta jest kanibalem, ziemia jest płaska, a ja mam 1 miliard dolarów na koncie offshore, czekając na moje roszczenie.3. Ten wątek dotyczy tego, "jak szybko jechałeś swoim Z125". Jeśli odpowiadasz na to pytanie, cytując swój kłamliwy prędkościomierz lub obrotomierz, kłamiesz wszystkim, którzy chcą poznać PRAWDZIWĄ odpowiedź na to pytanie. Jeśli mamy publikować kłamstwa, po co w ogóle zadawać pytanie?
Nie wierzę ani przez sekundę, że PRAWDZIWA prędkość maksymalna Z125 na równym terenie, bez wiatru z tyłu, wynosi 67 mph. Twój obrotomierz i prędkościomierz mogą ci to mówić, ale to nieprawda.Jako ktoś, kto zarabia na projektowaniu GPS, chciałbym również zobaczyć źródło tego. Wydaje się to szerokim uogólnieniem.
Prędkość maksymalna Z125 to 67(w przybliżeniu). Co tak naprawdę ma znaczenie, czy jedziesz 35 czy 32 MPH? Chyba że jeździsz jak idiota, nie zostaniesz zatrzymany... więc na czym polega problem?
Definicja precyzyjnego:. . .
Nadal zmieniasz tylko jedną zmienną. Prędkościomierz może nie być dokładny, ale jest precyzyjny. Nadal otrzymujesz pomiar względny.
. . .
Definicja precyzyjnego:
pre·cy·zyjny
/prəˈsīs/Zgłoś
przymiotnik
charakteryzujący się dokładnością i precyzją wyrażania lub szczegółowości.
"precyzyjne wskazówki"
synonimy: dokładny, precyzyjny, poprawny, szczegółowy, szczegółowy, wyraźny, jednoznaczny, ostateczny
"precyzyjne pomiary"
(o osobie) dokładny, precyzyjny i dbający o szczegóły.
"reżyser był precyzyjny w swoich ustawieniach kamery"
synonimy: skrupulatny, ostrożny, dokładny, skrupulatny, punktualny, sumienny, szczególny, metodyczny, surowy, rygorystyczny
"dbałość o szczegóły jest bardzo precyzyjna"
stosowany w celu podkreślenia, że odnosi się do dokładnej i szczególnej rzeczy.
"w tym momencie samochód się zatrzymał"
synonimy: dokładny, szczególny, bardzo, szczegółowy
"w tym momencie samochód się zatrzymał"
Żartujesz sobie??? Wiadomo, że nasz prędkościomierz Z125 jest niedokładny o co najmniej 5 do 6%, A ponadto, będąc cyfrowym bez miejsc dziesiętnych, może wyświetlać tylko do najbliższej pełnej liczby całkowitej. Jest w NAJLEPSZYM razie "spójny" (w swoim błędzie), ale z pewnością nie precyzyjny!
Jim G
Zgadzam się ze wszystkim lub z większością z tego. Powód mojego pytania o rzeczywistą prędkość maksymalną: Chciałbym wiedzieć, na których autostradach mogę faktycznie odważyć się jeździć tym motocyklem o niskiej mocy. Większość autostrad w naszym rejonie ma ograniczenie prędkości do 80 km/h = około 50 mil/h, a maksymalnie 90 km/h = około 56 mil/h. Tylko JEDNA autostrada ma wyższy limit (110 km/h = około 68 mil/h). Myślę, że Z125 może utrzymać 50 mil/h lub blisko tego, nawet na niektórych umiarkowanych wzniesieniach, w razie potrzeby używając 3 biegu. Ale nie sądzę, żebym mógł bezpiecznie jeździć po autostradzie z ograniczeniem prędkości do 60 mil/h, a zwłaszcza jeśli jest wiatr lub są jakieś wzniesienia, chyba że w jakiś sposób dodam więcej mocy do silnika.Jeśli ustawisz obok siebie 2 Z125, gwarantuję, że jeden będzie szybszy od drugiego. Nie wszystkie silniki są zbudowane tak samo. To tanie motocykle i istnieje duża zmienność w procesie produkcyjnym.
Jeśli chodzi o jazdę po równej nawierzchni, bez wiatru z tyłu, na poziomie morza (zapomniałem o tym), w pełnym schyleniu, to tak, można stworzyć idealne warunki testowe... ale jak często jeździsz po pasie startowym lotniska?
Ale dlaczego? Prędkość w linii prostej na motocyklu i tak jest głupia (SZCZEGÓLNIE na Z). Każdy może wcisnąć gaz do oporu i jechać motocyklem do odcięcia.
https://www.gps.gov/systems/gps/performance/accuracy/Jak dokładny jest GPS do pomiaru prędkości?
Podobnie jak w przypadku pozycjonowania, dokładność prędkości GPS zależy od wielu czynników.
Rząd dostarcza sygnał GPS w kosmosie ze średnim globalnym błędem użytkownika (URRE) ≤0,006 m/s w dowolnym 3-sekundowym interwale, z prawdopodobieństwem 95%.
Miara ta musi być połączona z innymi czynnikami spoza kontroli rządu, w tym geometrią satelitów, blokowaniem sygnału, warunkami atmosferycznymi oraz cechami/jakością konstrukcji odbiornika, aby obliczyć dokładność prędkości danego odbiornika.
Doskonałe podsumowanie.:grin2:Uwielbiam, gdy naukowcy się nie zgadzają.Internet: Ponieważ kłótnia z rodziną przez 4 dni to za mało konfrontacji.
Żartujesz, prawda?Miałem nadzieję znaleźć PRAWDZIWE informacje w tym wątku na temat tego, co Z125 potrafi, a czego nie, ale doszedłem do wniosku, że będę musiał przeprowadzić własne testy, za pomocą DOKŁADNYCH instrumentów, na drodze, torze lub pasie startowym lotniska, o którym WIEM, że został zbudowany "poziomo" i kiedy faktycznie nie ma wiatru. To trzeba zrobić, gdy pojazd jest celowo zbudowany z bardzo słabym silnikiem.
Jim G
Różnica w promieniu opony między oponą 120/70-12 a 120/80-12 wynosi około 12 mm = około 1/2 cala, co stanowi około 5,4% promienia opony, więc tak, to by w zasadzie "skorygowało" niedokładny prędkościomierz do prawidłowej prędkości.Ale masz tylną oponę 120/80, prawda?
Tak, zapomniałem o tym wspomnieć. Ale prędkość na torze i mój iPhone pokazały dokładnie to samo. Po prostu chciałem podzielić się moim doświadczeniem na temat dokładności mojego GPS w iPhonie, ponieważ niektórzy ludzie uważają, że nie jest on dokładny.Ale masz tylną oponę 120/80, prawda?
Internet: Bo kłótnia z rodziną przez 4 dni to za mało konfrontacji.
Potrzebujesz pełnego schronienia, w dół wzgórza, silnego wiatru, a następnie wrzuć na luz, gdy osiągniesz ogranicznik obrotów, aby jechać dalej60-MPH na płaskich drogach z silnym wiatrem.