TPS code - Kawasaki Z125 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 08-20-2019, 02:31 PM Thread Starter
Member
 
Ls13ater's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 71
TPS code

Ever since I installed my aracer my tach has jump around some, no biggie until Sunday I was riding in the mountain and my bike started bucking and jerking, it throwed a tps code, the tach would go crazy, I stop we unplugged the ecu, the tps, check the grounds and positive terminal, the rest of the ride it ran fine, rode it yesterday and it started acting up a little, I got s video today, my question is how many people have had issues out of there tps sensor? I would hate to replace it and the problem be the ecu.

https://youtu.be/OhFM-qXnOe4
Ls13ater is offline  
post #2 of 5 (permalink) Old 08-28-2019, 01:29 AM
Member
 
SqueakyHuevos's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Hayward, CA
Posts: 46
I had a similar problem when I installed the PCV. High idle, extreme bogging and couldn't get a steady TPS reading. Turned out it was the TPS connector. Pull it, and very slightly bend the pins so they make better contact. See if that helps. After I did it, TPS signal was solid and all the problems went away.
SqueakyHuevos is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 08-29-2019, 01:24 AM Thread Starter
Member
 
Ls13ater's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 71
Thanks
Ls13ater is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 12-02-2019, 01:00 PM
j r
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 19
Hi Squeaky Huevos . Where exactly is the TPS sensor on the bike? Thanks
j r is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 12-02-2019, 01:23 PM
j r
Junior Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 19
Nevermind I figured it out where it is oops. Now I'll try slightly bending the pins when I get off work.
j r is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome